Wat maakt onze jurken duurzaam?

Geen nieuwe grondstoffen voor jouw jurk
De kwaliteit van de meeste bruidsjurken is dermate hoog dat het zonde is dat ze slechts eenmaal worden gedragen. Daarom verwelkomen wij jurken van lieve bruiden die hun jurk, mits in zeer goede staat, een tweede mooie dag gunnen!

Maar we hebben ook nieuwe, nog ongedragen jurken in onze collectie. Deze komen bij ons wanneer ze elders worden vervangen door een nieuwe collectie. Wanneer ze bij ons alsnog een bruid vinden, voorkomen we dat een prachtige jurk voortijdig wordt afgeschreven.

Wanneer je een jurk uitkiest bij Uit Liefde worden er voor jouw grote dag dus geen nieuwe grondstoffen gebruikt en daarmee voorkomen we onnodige belasting van het milieu.

Onze jurken vinden altijd een thuis
Het is mogelijk dat een gedoneerde trouwjurk minder populair is bij nieuwe bruidjes dan gehoopt. Dan geven wij een jurk alsnog een tweede leven. Jurken die bij ons niet gekozen worden voor de verkoop, gaan naar diverse andere organisaties, zoals theatergezelschappen. Op een andere manier kunnen ook deze jurken dan in de spotlight staan!

Upcycling en recycling
Wij werken samen met Atelier Verhip, verbonden aan Kringloopwinkel La Poubelle. Het team van Atelier Verhip maakt voor ons bijzondere items van oude jurken, zoals tasjes of versieringen.

Ook werken we samen met de opleiding Mode en Maatkleding van het ROC in Tilburg. Oude jurken worden gebruikt om iets heel nieuws van te maken of als oefenmateriaal.